TEST NODIG?

We kunnen op heden wegens de grote drukte geen testen afnemen omwille van een hoogrisicocontact, reis of een evenement. Ben je ziek en het je een klinisch onderzoek nodig, dan ben je vanzelfsprekend wel welkom en nemen we ook nog een test af. Vul zeker de reden van de consultatie in, dan kunnen we jullie langs achter binnen laten om het zo veilig mogelijk voor iedereen te laten verlopen.

Een overzicht van alle labo’s en testcentra in België vind je op deze pagina of deze pagina. Je kan daar een afspraak maken voor een PCR-test in het kader van een hoogrisicocontact, reis, evenement of bij lichte symptomen. Hier vindt u ook een lijst met apotheken waar je een sneltest kan laten afnemen.

Als je lichte of milde symptomen hebt en twijfelt of je getest moet worden, vind je op deze pagina een ‘Self Assesment Testing’. Daar kan je enkele vragen invullen om in te schatten of je een covid-test moet laten afnemen. Indien de tool aangeeft dat dit zinvol is, kan je onmiddellijk een ctpc-code aanvragen waarmee je rechtstreeks een afspraak kan maken bij een testcentrum of apotheek. Je kan bij ons enkel terecht voor een pcr-test als de test nodig is omdat je ziek bent.

Meer info rond testen in Gent vind je deze pagina van stad.gent.

CORONACERTIFICAAT NODIG?

Via mijngezondheid.be kan je zelf je coronacertificaat downloaden en printen, of je kan via de app covidsafe een digitaal certificaat aanmaken dat je op je gsm kan tonen.
Op het nummer 078 78 78 50 kan u een certificaat per post laten opsturen naar je thuis.

Meer info over het certificaat vind je op de website van sciensano.

VACCIN NODIG?

Een afspraak kan je maken via de vaccinatielijn 09 210 10 44. Alle info rond vaccinaties vind je op stad.gent/vaccinatie.

INFO ROND REIZEN

Reisadviezenper land kan je nakijken op de website van buitenlandse zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *